Slik sparer du penger i studietiden

Slik sparer du penger i studietiden

Students on a break.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Å få balanse i studentøkonomien er ikke alltid så enkelt. Studietiden bærer som oftest preg av en tid med anstrengt økonomi, men med noen grep kan man i det minste gjøre det litt mindre trangt økonomisk. Det er i det veldig viktig å tenke budsjett og økonomisk oversikt og spare der man kan spare.

Å ha kredittkort kan faktisk være lurt, da man kan oppnå mange gode og nyttige rabatter. Det som er viktig er å ikke bruke penger du ikke har! Riktig bruk av kredittkort gir deg mer penger å rutte med, men sørg for å alltid betale regningene i tide.

På vår nettside www.kredittkorttesten.no vil du finne mange gode råd om bruk av kredittkort og også hvilke kort som egner seg godt for studenter. Vi har også flere artikler som gir deg gode råd for å spare penger med kredittkort og hvordan. Du kan også få nyttige sparetips for studietiden din. Det er spesielt disse to sakene som er fint å få med seg: Rabatt under studietiden og 10 tips for å spare penger i studietiden.

Kredittkortene Ikano Visa og re:member er gode kort som passer ypperlig for studenter. Disse kortene gir deg nyttige og gode rabatter. De har også opptil 50 rentefrie dager. Det ligger også mange andre gode fordeler i disse kortene som er nyttige for studenter. Ta deg en titt og se om dette kan være noe for deg.

Husk at det er gratis å bruke kredittkort så lenge du betaler ved forfall!

Vi har samlet sammen noen sparetips som kan hjelpe deg i studietiden. Ofte er det små grep i hverdagen som skal til for å få et litt mindre stramt budsjett.

Termokopp
Å investere i en god termokopp og ta med te og kaffe kan spare deg for store beløp i lengden.

Ut med venner
Skal du ut på byen med venner kan det være lurt å ta med et bestemt beløp i kontanter. Da begrenser du forbruket.  Du kan også få gode rabatter på spisesteder og dagligvarer med enkelte kredittkort. Kredittkortet re:member gir deg 10% rabatt på utvalgte spisesteder. Ikano Bank gir deg 5% rabatt i restauranter i hele september og du får alltid 1% rabatt på mat- og dagligvarer. Men husk at du må betale kredittkortregningen ved forfall for å ikke få renter på bruken din.

Byttekvelder
I stedet for å kjøpe nye klær og ting så kan du arrangere byttekvelder med vennene dine. På den måten sparer du penger og kan få deg noe nytt.

Lunsj og middag
Lag deg store porsjoner og ha i flere dager. Lager du deg for eksempel lasagne til middag en dag, så kan du lett få lunsj i flere dager også. Og det for under 100-lappen. Tenk smart!

Trening
Gå for trening i naturen i stedet for dyre treningssenter. Sjekk i hvertfall hvilke rabatter du kan få som student!

 

Testerne ønsker deg en informativ og lærerik studietid

Studentrabatt