Slik gjør du ferien billigere

Det er såre enkelt å gjøre ferien billigere. Bare se her:

Slik gjør du ferien billigere

Det nærmer seg ferietid med stormskritt og de fleste har enten planene klare eller jobber med saken. For noen er feriebudsjettet spikret, men for andre kan dette by på litt mer hodebry. Alle ønsker vi jo å ha ferie, men vi ønsker jo ikke å bli helt ruinert og sprenge sparekontoen av den grunn. Vi gir deg tipsene som gjør ferien din billigere og lar deg spare noen kroner.

Her i Norge er vi privilegerte og har mye ferie å ta av. Vi jobber lite og har mye ferie i forhold til folk i mange andre land. Her er det vanlig å ha 25 feriedager i året og i tillegg kommer også helligdagene, 10 dager hvis de faller på riktige ukedager. Og vi ELSKER å reise, men vi vil også helst ha turene våre billigst mulig. Så hvordan går man frem for å spare noen kroner?

Disse lavsesongene gir billigere turer

Det du absolutt kan spare mest på er å reise når ikke alle andre vil reise. Med andre ord, hold deg unna skoleferiene. For lavsesong ved Middelhavet bør du gå for mai og september, og ønsker du å ta en solferie på vinteren er det november og januar som gjelder. Reiser du i disse periodene, er sjansen stor for at du får ferien til en billigere penge.

Restplasser gir deg reiser for under 1000-lappen

Aller billigst er det å reise på restplass. Venter du med å bestille tur helt til et par uker eller mindre før ferien din begynner, da kan du gjøre ett kupp og få deg en ferie som er flere tusen kroner billigere enn vanlig. Bruk nettet og finn turer til den beste prisen. Bestiller du i tillegg turen med riktig kredittkort kan du spare utgiften til avbestillings- og reiseforsikring. Da blir det enda mer å spare på ferieturen din.

Du får rabatter med kredittkort

Når det kommer til selve reisen og shopping på ferieturen kan du faktisk spare store summer ved å bruke kredittkort. Flere kredittkort gir deg tilgang på gratis avbestillings- og reiseforsikring, cashback på all handel i utlandet, rabatt på restaurantbesøk, tilbud på hoteller og billeie, rabatt på flyreiser, gratis minibankuttak og opp til 50 dager rentefri tilbakebetaling. Dette er det helt klart mye penger å spare på. Se vår tabell med de kortene som egner seg best for reise og ferie. Da får du enkelt oversikten.

Hotell med flott basseng

Det beste kortet i vår test av kort i reisekategorien er re:member MasterCard. Det gir deg blant annet gratis reise- og avbestillingsforsikring, ubegrenset cashback, er gebyrfritt og gir deg gode rabatter. Dette gjelder kategorier som ferieturer, hotell, leiebil, handel i utlandet og annet som er gunstig i forhold til ferieturen. Kortet er i tillegg gratis å skaffe, har 45 dagers gratis betalingsutsettelse og har ingen skjulte gebyrer.

Re:member

46

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

På andre plass i testen vår av reise- og feriekort finner du Norwegian Visa. Til bruk under reisen er Visa fra Norwegian testvinneren. Kortet er gebyrfritt og rentefritt i 45 dager ved uttak i minibank i utlandet. Kortet gir deg også gratis reise- og avbestillingsforsikring.

Norwegian Visa

21

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.764 Totalt kr 16.764,-
Årsgebyr: 0 kr

 

«Silje Sandmæl forteller deg hvilke land som gir deg mest for pengene»

I disse landene får du mest for feriepengene

Vi nordmenn har planer om å svi av drøyt 44 milliarder kroner på årets ferie i følge Ipsos MMI. DNB og Silje Sandmæl forteller deg i hvilke land du får mest igjen for pengene dine, kanskje kan du legge ferieturen dit? Tross denne enorme summen planlegger faktisk vi nordmenn å bruke mindre penger på ferien i år kontra tidligere å, så da er det ikke dumt med noen sparetips før årets ferie. Du får gode reisetips fra Sandmæl for å gjøre ferieturen rimeligst mulig. Det er faktisk mulig å få en fantastisk ferie uten å gå på en økonomisk smell.

«Tips og råd om hvordan du gjør ferien billigere – mye penger å spare!»

Her får du lure sparetips

– Legg en plan for hvor mye penger du vil bruke. Med et feriebudsjett får du mer ut av pengene.
– Når det kommer til hotell: tenk luksus! Dette høres kanskje bakvendt ut, men skal du på familieferie kan faktisk prisen for suiter eller leiligheter være rimeligere enn flere rom. Det er spesielt penger å spare på leiligheter.
– Spar penger på reisekostnader til og fra flyplassen. Gjør en byttehandel med noen venner. De kjører og henter dere og så bytter dere. Da sparer dere penger både på reisen og evt. parkeringen.
– Spis før du drar og ta med matpakke: maten på flyplassen og  flyet er dyr. Spis godt før du reiser og ta med noe godt til turen, så sparer du de pengene.
– Pass på mobilutgiftene: Husk å skru av dataroamingen, glemmer du det kan du fort plusse på mange hundrelapper på reisebudsjettet. Bruk lokalt wifi-nett, kjøp lokalt simkort eller enda bedre, ta helt ferie og skru av.
– Bruk kredittkort under reisen for å oppnå gode rabatter og gjør handelen tryggere.
– Husk at du kan få tilbake momsen: Såkalt taxfree handling. Du kan faktisk få tilbake momsen på nesten alt du handler ved utreise når du skal hjem. Den ekstra tiden det tar med papirarbeid på flyplassen kan være godt betalt. Ta vare på kvitteringer når du handler og spør om taxfreehandel så får du den dokumentasjonen du trenger for å få penger tilbake.
– Utleie: hvis du skal reise på tur, hvorfor ikke leie ut leiligheten, huset, bilen eller hytta når du er borte. Kanskje du tjener inn igjen pengene du har brukt på tur?
– Lokal valuta: Betal alltid i lokal valuta i utlandet, ikke velg å betale i norske kroner. På den måten får du best vekslingskurs.
– Spis som de lokale: Ikke bare er det spennende å smake på nye og lokale retter som en del av ferieopplevelsen, men det er som regel mye billigere også. Unngå å spise på hotellets restauranter, dette fordyrer bare maten din unødvendig mye.

Hvordan få råd til drømmeferien – vi gir deg tips!

Har du ikke helt økonomi til den ferien du drømmer om? Det finnes muligheter til å løse det. Sparte penger fra refinansiering kan gi deg muligheter du ikke har tenkt på! Vi gir deg gode tips og råd i saken: Drømmereise med lånte penger.

Testernes beste tips før feriereisen!

– Husk å åpne kredittkortet ditt for bruk i utlandet før du reiser. Ellers kan du jo få deg en uheldig overraskelse.
– Sjekk alltid utløpsdatoen på kortet ditt før du reiser!
– Vi anbefaler deg å ha med deg i hvertfall to kredittkort på reisen. På den måten vil du alltid ha tilgang på pengereserver hvis du skulle miste kortet, kortet blir avmagnetisert eller noe annet skulle skje.

Det finnes mange andre lure måter å spare penger på, bare se her:
Rabatt på alt du handler i utlandet i sommer
Slik får du rabatt i hundrevis av nettbutikker
Spar penger på hotellovernatting

God ferie, hilsen Testerne!

professor_on sunbed