Sikker bruk av kredittkort i utlandet

Sikker bruk av kredittkort i utlandet

Bestill hotell i Miami, USA nå!

Gjør feriehandelen tryggere med kredittkort

Det er straks sommerferie og mange av oss har ferieplanene klare. Det betyr gjerne reising og besøk i nye land og fjerne kontinenter. Uansett hvor ferden går så er kredittkort en anbefalt  betalingsmåte på ferie i utlandet. Det gir deg sikkerheten du trenger i tillegg til å sikre deg mot svindel.

Bruk riktig kort ved kontantuttak
Det beste er å benytte kredittkort når det er mest lønnsomt for deg, og i utlandet på flest mulig transaksjoner grunnet sikkerhetsaspektet. Men vær obs: de fleste kredittkort tar gebyrer ved kontantuttak og rente fra første dag. Bank Norwegian Visa er eneste kredittkort i testen som er gebyrfritt og rentefritt (45 dager) ved uttak fra minibank i utlandet. Testerne anbefaler derfor at du benytter Norwegian Visa til kontantuttak i utlandet.

PS: unngå overføringer fra kredittkortet ditt til annen konto eller til å betale regninger da dette utløser rente fra første dag.

Trygg og sikker handel
Handelen blir dog tryggere og ikke dyrere med kredittkort. De fleste kredittkort har rentefri betalingsutsettelse på opptil 45 dager. Så om du betaler hele beløpet innen denne perioden, slipper du å betale renter på handelen. Så da er det bare å dra på fristende shopping og sikre seg lokale produkter, merkevarer og lokalt håndverk, så lenge du betaler regningen i tide.  Og skulle uhellet være ute og noen får tilgang til å misbruke kortet ditt, så er det bankens kreditt du mister, ikke dine egne penger fra kontoen din. Husk at når du bruker kredittkort i utlandet er det alltid viktig å tenke sikkerhet når du skal gjennomføre handelen. Du må aldri gi fra deg kortet, dette gir andre mulighet til å kopiere det og belaste det. Ha full kontroll over kortet ditt til enhver tid.

Klagerett ved kredittkorthandel
Som en ekstra sikkerhet har du i følge Finansavtalelovens § 54b rett til å fremme pengekrav for mangelfull vare eller tjeneste hvis selger ikke ivaretar sine forpliktelser. Det vil si at hvis du oppdager feil eller mangler på ditt kjøp, kan du klage på kjøpet ovenfor kredittyter.

Velg lokal valuta
Det du skal være klar over er at når du bruker kredittkort i utlandet vil du bli belastet for valutapåslag og vekslingskurs på 1,75%. Det er et gebyr du ikke kommer unna. Du vil som regel også kunne velge om du betaler i norske kroner. Gjør du dette kan du få en dårligere vekslingskurs sammenlignet om du velger lokal valuta.

Følg med på kontoen
Husk at du bør sjekke alle utgifter som er belastet kredittkortet ditt etter at ferien er slutt. Sjekk at beløpene er riktig på fakturaen før du betaler den. Finner du noe som ikke stemmer, eller du har blitt belastet for mye, ta kontakt med kortutstederen.

Chip er tryggere enn magnetstripe
En nyttig og viktig huskeregel er alltid å bruke chip når du betaler med kredittkortet i utenlandske bankterminaler. Chip er en utbredt betalingsløsning over hele verden og det er sikrere enn å bruke magnetstripe.

Flere kort
For å øke din egne økonomiske trygghet på reisen, så anbefales det å faktisk ha med seg flere kredittkort. Har den ene banke problemer, eller det ene kortet skulle bli avmagnetisert eller lignende, så har du en back up plan.

Vi gir deg enkelt oversikt over de beste kredittkortene og fordelene på hvert enkelt. Kredittkorttesten gir deg fullstendig informasjon.

Alle disse kredittkortene gir deg gratis reise- og avbestillingsforsikring, i tillegg til fordeler knyttet til ferie og reise.

 

re:member MasterCard

Med re:member får du også gode rabatter på reiser og hoteller (f.eks 12% hos Expedia.no, 10% hos Hotels.com, 10% hos Scandic Hotels, 8% hos Nordic Choice Hotels, 4% hos Apollo.no, 5% hos Reisefeber.no og 60 kr. per bestilling av SAS-flybilletter). Kredittkortet er gebyrfritt å få, ha og bruke på varekjøp. Det er også gebyrfritt samt rentefritt i 45 dager (gjelder ikke uttak av kontanter). Dermed anbefaler testerne at man bruker re:member til å betale med ved kjøp av selve ferien.

Bank Norwegian

Norwegian Visa er også gebyrfritt å få, ha og bruke. Det betyr at det er ingen gebyrer ved varekjøp, det er gebyrfritt samt rentefritt i 45 dager å ta ut kontanter fra minibank i utlandet, og er intet overtrekksgebyr eller gebyr ved fornyelse av stjålet/mistet/ødelagt kort. Bank Norwegian Visa tilbyr i tillegg gebyr- og rentefritt kontantuttak i utlandet.

Ikano Visa

Ikano Visa har inkludert gratis reise- og avbestillingsforsikring når over 50 % av reisen er betalt med ditt Ikano Visa. Forsikringen dekker deg, din ektefelle/samboer/registrerte partner og hjemmeboende barn under 23 år på reise i inntil 90 dager.

Vil du vite mer om gratis reiseforsikring? Sjekk gjerne ut vår film og informasjon om gratis reiseforsikring.

Her kan du se hva gratis reiseforsikring faktisk dekker.