Slik senker du enkelt matbudsjettet ditt

Slik senker du enkelt matbudsjettet ditt

Hvem ønsker vel ikke å kutte kostnadene på mat og spare store summer i året?

Dagligvarebutikk

Det gjør i hvertfall vi. Og det uten at det koster oss mye tid og redusert kvalitet på måltidene. Kanskje trenger du bare å senke kostnadene litt, eller du har lyst til å spare penger til noe du ønsker deg? Mulig du bare syns at matbudsjettet er for høyt og vil minske pengebruken. Uansett finnes det mange knep for å få ned kostnadene på mat.

”God mat behøver ikke koste mye”

Planlegg handelen og spar penger

Gjør unna dagligvarehandlingen med storinnkjøp en gang i uken. Dette sparer deg for tid og penger. Bruk litt tid til å sette opp en ukesmeny. Husk også å få med de småtingene som ikke skal til for å lage måltidene, men som du allikevel trenger. Ta storhandelen i en omgang, bruk kort som gir deg rabatter og se etter gode tilbud.

Bruk restene fra middag til lunsj

Lag deg store porsjoner og ha i flere dager. Lager du deg for eksempel lasagne til middag en dag, så kan du lett få lunsj i flere dager også. Og det for under 100-lappen. Tenk smart!

Ta med matpakke og gjør lunsjen billigere

Ta med deg matpakke på jobben hver dag i stedet for å spise i kantinen eller ute. Bruker du rundt kr 50,- på mat i løpet av 200 arbeidsdager i året vil dette utgjøre kr 10.000,-. Penger du helt klart kan bruke på noe annet spennende.

”Mye god mat er helt gratis”

Bruk naturen –  få gratis mat ved selvplukk

Har du tenkt over at du kan få en god del mat gratis. Du må bare sanke den selv. Det finnes flere delikatesser i naturen du kan nyte godt av. Både bær, sopp, urter, blåskjell, fisk, krabber, kreps, tang og tare, og ting du kan putte i salater.

Benytt deg av rabatter og bonuspoeng

De fleste butikkjedene har i dag en medlemsklubb som gir deg ulike typer fordeler. Du får rabatter på kjøpene dine, kan samle bonuspoeng og får kuponger med spesialtilbud. Ved å bruke kredittkort når du handler kan du få rabatter på kjøpene dine og på den måten spare mange penger. Med Ikano Visa får du alltid 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvarer. yA Bank tilbyr sine kunder rabatt innenfor én valgfri kjøpskategori. Velger du dagligvarer kan du få 4 % rabatt på maten din med yA Visa. Registrerer du i tillegg ditt yA Visa som betalingskort hos Trumf og Coop, så får du dobbel rabatt.

Restaurantmat

Spar penger på restaurantbesøk

Har du i ny og ne lyst til å unne deg noe ekstra, og gå ut og spise. Så ikke glem at du kan få gode rabatter på restaurantbesøkene ved å bruke kredittkort. Les vår sak om dette og få de tipsene du trenger for å spare hundrelapper.

Ta med deg kaffe og spar tusenlapper

Dropp å stikke innom kaffebaren på vei til jobb hver dag. Kjøp deg heller en god termokopp og en bra kaffemaskin, og ta med deg kaffe hjemmefra. Dette kan spare deg for opp mot 16.000,- i året.

”Apper til mobilen kan hjelpe deg å spare penger”

Apper som kan hjelpe deg å spare

I dag finnes det en app for alt. Og når det kommer til matinnkjøp, menyer, oppskrifter og annet som har med mat å gjøre så finnes det mange. Finn noen du liker og bruk disse flittig. Du kan da spare penger ved å plukke opp gode tilbud, sammenligne priser og finne ut hvor matvarene er billigst, og spare tid på å sette opp ukesmenyer.

Få med familien på sparingen

Det er lurt å få med hele familien på spareplanene. Planlegg sammen hva dere har lyst til å spare til, og involver og motiver alle til å delta.

”Handle stort og spar penger”

Bruk fryseren – Gjør unna storhandelen på tilbud

Fryseren er din beste venn når du vil stramme inn på matbudsjettet. Kjøp varer på tilbud og hiv i fryseren. Frys ned rester etter middagen og bruk dette til en lunsj eller ny middag. Har du noen bananer som begynner å bli brune, del de opp i biter, putt i en pose og hiv dem i fryseren. De kan fint brukes i smoothie. Det samme kan du gjøre med annen frukt og bær. Osteskalken kan du fryse ned og bruke til pizza. Del brødet opp i skiver når du kjøper det og hiv halvparten i fryseren. Da har du alltid ferskt brød når du trenger det.

Middag til under kr 100,-

Det er faktisk mulig for en familie på 4 å spise middag for under hundrelappen. Med litt planlegging, kundeaviser og internett vil du lett kunne sette opp en deilig ukesmeny med billige måltider. Rema1000 har til og med egne plukk og miks varer som gjør jobben for deg. Benytter du deg av dette kan du nok senke matbudsjettet ganske mye. Holder du deg på 100 kroner dagen er det kun 700 kroner uka. Da blir det månedlige matbudsjettet ditt på kun 2.800 kroner. Dette er veldig lavt, så jeg ville nok lagt inn litt ekstra til helgekos og bursdagsfester og slike ting. Men et matbudsjett på kr 6.000,- i måneden høres plutselig ikke helt umulig ut. De fleste bruker mye mer enn dette.

Pitapizza

Oppskrift på billig middag – Pitapizza

Dette er en oppskrift som garantert vil falle i smak hos den yngre generasjonen i familien. Pitapizza er både raskt å lage, smaker godt og er billig. Disse koster omtrent 10 kroner per pizza. Her får du oppskriften.

Dette trenger du:
Pitabrød
Tomatsaus
Løk
Paprika
Revet ost

Valgfritt fyll som f.eks: skinke, salami, pølse, kjøttdeig

Slik gjør du:
Legg pitabrødene på en rist dekket med bakepapir. Ta på ønsket mengde tomatsaus. Legg på ønsket fyll og dryss over revet ost. Krydre gjerne litt til slutt. Pizzaene stekes midt i ovnen på 200 C i omtrent 10 minutter. Er pitabrødene fryste vil det ta litt lengre tid.

 

Lykke til hilsen Testerne