Reisekort - spar penger

Med de riktige kredittkortene kan du spare store summer!

Reisekort - kredittkort for reise

Uansett om du er lite eller mye på reise, ja til og med om det kun er snakk om små turer som en kort biltur, er det gode penger å spare ved hjelp av de riktige kredittkortene. Et reisekort er i denne sammenhengen et kredittkort som gir deg fordeler som rabatter i forbindelse med reisene dine. For at du enkelt skal kunne spare penger på kjøp i forbindelse med reise, har vi laget en oversikt over de beste reisekortene. Du betaler ikke etableringsgebyr og heller ikke årsgebyr på kredittkortene i testen.

«Spar penger!»

De beste reisekredittkortene sparer deg for penger

Du kan spare flere tusen kroner hvis du benytter de beste reisekortene når du bestiller reisen, kjøper inn til reisen og under selve reisen. Du får både rabatter og tilbud, samt gratis forsikringer når du benytter de beste kredittkortene. Kredittkorttesten har sammenlignet Beste Reisekort slik at du skal finne fram i mylderet der ute.  Du betaler ikke etableringsgebyr og heller ikke årsgebyr på kredittkortene i testen. I tillegg kan det være sikrere å bruke kredittkort, da disse ikke er koblet til lønnskontoen din.

Kredittkort gir rabatt på bestilling av hele reisen og under reisen

Noen kredittkort gir alt fra en til 50 prosent rabatt på kjøp av varer og tjenester i forbindelse med ferie og reise, dette får du enten som direkte rabatt, som bonus som du kan benytte på eksempelvis flybilletter eller TV, eller som Cashback som betyr at du får igjen penger tilsvarende rabatten. Disse ordningene er hos noen kortselskap ekstra gode når du bestiller flybilletter, hotell og lignende. Remember Mastercard eller Visa har rabatter på mange restauranter og brede rabatter innenfor reise og feriesom f.eks hotell (f. eks. Hotels.com og Scandic Hotels), fly (f. eks. SAS), leiebil og shopping. Kredittkortet 365Privat gir eksempelvis 2% på drivstoff. Kredittkortet gir også fordeler som 10 % rabatt på utvalgte hotell- og bilutleiekjeder. Ikano Visa gir 4 % rabatt på alt du handler i utlandet som månedsrabatt i juli.

46

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

«Gratis forsikring er inkludert»

Gratis forsikringer når du bruker reisekort

Når du betaler minimum 50 % av transportkostnadene i forbindelse med en reisen er det en del kredittkort som tilbyr inkludert (gratis) reise- og avbestillingsforsikring. Disse kan være fullt på høyde med reiseforsikringer du kan kjøpe til flere tusen kroner av ditt forsikringsselskap. Blant annet kredittkortene Bank Norwegian Visa og remember tilbyr dette.

21

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.764 Totalt kr 16.764,-
Årsgebyr: 0 kr

Tilgang på penger som du ikke betaler renter på

Under eller før reisen kan det hende at du trenger tilgang på penger i form av kreditt fra kredittkortet ditt. Det som for mange forbrukere kan være positivt i en slik sammenheng er at du slipper å betale renter de første dagene etter at du har benyttet deg av muligheten. Det er viktig å huske på at dette ikke gjelder ved kontantuttak, men når du betaler via Internett eller via kortterminal. Kredittkortet som tilbyr flest rentefrie dager er Ikano Visa som tilbyr opptil 50 dager.

46

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Gebyrfritt å handle med de beste reisekortene

Ikke alle kredittkort er gebyrfrie å handle med, men de beste reisekortene er gebyrfrie å handle med både i Norge og utlandet. Dette gjelder for eksempel remember Visa, remember MasterCard, 365Privat MasterCard, Santander Red Visa og Gebyrfri Visa.

94

Santander Red
Eff.rente 17,12%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.323 Totalt kr 16.323,- Se testernes merknad vedr renten under "Ulemper" og "Vilkr"
Årsgebyr: 0/149 kr

Økt sikkerhet ved bruk av reisekort

Finansavtaleloven § 54b (tidligere kredittkjøpsloven paragraf åtte) er lovbestemmelsen som gir deg ekstra trygghet når du benytter kredittkort til kjøp av varer og tjenester. Loven  gjør det mulig for deg å fremme pengekrav mot kredittyter dersom du har kjøpt en mangelfull vare eller tjeneste med reisekortet (så lenge det først er fremsatt krav fra deg til selger). Hvis du er uheldig å møter på useriøse tjenesteytere eller selgere under reisen er kredittkortet fint å ha. Vi gir deg rådene som kan gi deg pengene igjen fra kredittkortselskapet og «Klageguide: slik retter du krav mot selger«. Det er betydelig tryggere å både bruke og ha kredittkort under reisen enn såkalt debetkort (bankkort som du får i tilknytting til lønns- eller brukskontoen din). Dette fordi ved kredittkort har eventuelle svindlere ikke får tilgang til bankkontoen din, og dermed ikke muligheten til å gjøre deg blakk ved å tømme en eller flere av dine kontoer. De får kun muligheten til å svindle kredittkontoen du har hos kredittkortselskapet, men denne er kortselskapet selv ansvarlig for så lenge du ikke har begått grove misbruk, som for eksempel å oppbevare PIN-kode og kredittkort sammen. Dermed, om du skulle være så uheldig å komme utfor kortsvindlere under ferien, stenger du de ute fra bankkontoen din og dermed dine egne penger. Og om de stjeler fra kreditten din, tar som regel kredittkortselskapet ansvaret og tilbakefører pengene til deg. Dermed ser Kredittkorttesten i denne sammenhengen helt klart nytten og viktigheten i å informere deg om fordelene du får med kredittkort i reisesammenheng.