Nytt kredittkort er testet - Gjensidige MasterCard

Testerne våre er klar over at vi er den mest brukte kredittkorttesteren i Norge, og vil gjøre flest mulig forbrukere fornøyd med vår gratis nettjeneste. Derfor ønsker de å teste og sammenligne flest mulig kredittkort, og nå har de nettopp gjort det med enda ett kredittkort, Gjensidige MasterCard. Testens hovedkonklusjon er at kredittkortet til Gjensidige ikke skiller seg spesielt godt ut i forhold til mange andre kredittkort hovedsakelig på grunn av gebyrer, få rabatter og manglende reise- og avbestillingsforsikring. Dermed testes Gjensidige MasterCard til en middels karakter.

Testens premisser

Testerne har sammenlignet Gjensidige MasterCard med andre kredittkort, både kort med årsgebyr og kredittkort uten årsgebyr. De har først og fremst sett på gebyrer, rente og fordeler kunden får som rabatter, cashback og inkluderte forsikringer. Fordi de fleste kredittkort i dag har gratis betalingsutsettelse (rentefrie dager) på kjøp har denne testen vektlagt rente mindre enn gebyrer og kundefordeler som for eksempel rabatter, cashback og inkluderte forsikringer.

Hva er positivt med Gjensidige MasterCard?

Gjensidige-kortet har konkurransedyktig rente, selv om den ikke er blant den beste. Kredittkort som Santander Red Visa har lavere rente. Det at Gjensidige gir ut MasterCard er i seg selv positivt fordi da får du tilgang til tilbud på reise og opplevelser gjennom MasterCard Priceless, i tillegg til at MasterCard er et av vedens mest aksepterte betalingskort.

Gjensidige-kortet faller langt ned i sammenligning med bedre kredittkort

Testerne våre ser helt klart at dette kredittkortet fra Gjensidige ikke når opp til de beste kredittkortene, heller det motsatte. Kredittkortet har høye gebyrer, som for eksempel fire prosent av beløpet på kontantuttak og til og med årsgebyr på 100 kroner for kortkunder som ikke er fordelskunder hos Gjensidige. Kredittkortet tilbyr heller ikke gratis forsikringer som reise- og avbestillingsforsikring. Når MasterCard fra Gjensidige heller ikke har cashback, og få steder innenfor få kategorier hvor du får tilbud, så blir kredittkortets testresultater dårlige. Testerne våre ser også at Gjensidige MasterCard har et forholdsvis tungvint søknadsskjema for deg som potensiell kortsøker, med både manglende mobilvennlig søknadsprosess og et langt søknadsskjema på PC.

Testresultatet ble…

Gjensidige MasterCard balanserer mellom to karakterer. For kunder som tilbakebetaler innenfor de rentefrie dagene (inntil 45 dager) påløper ingen rente hvis kreditten ble brukt til kort- eller nettkjøp, dermed er andre deler ved kredittkortet som manglende fordeler ved å bruke kortet, at kredittkortet ikke tilbyr forsikringer som er gratis og ulemper som årsgebyr viktigere. Hvis du er en såkalt strukturert kortbruker som tilbakebetaler i tide innenfor perioden med gratis betalingsutsettelse som mange kredittkort tilbyr spiller den konkurransedyktige renten til Gjensidige ikke så stor rolle, og Gjensidige MasterCard får terningkast tre. Hvis du derimot er en kortbruker som ikke tilbakebetaler benyttet kreditt innenfor disse dagene, og i tillegg er fordelskunde hos Gjensidige (som gjør at du slipper å betale årsgebyr) gir testerne våre dette kredittkortet terningkast fire. Siden det er mest sannsynlig at du betaler årsavgift og kan benytte deg av rentefri betalingsutsettelse blir hovedkarakteren til dette Gjensidige-kortet terningkast tre. Les gjerne mer om sammenligningen og testen av Gjensidige MasterCard.

Under har vi lagt til en link til søknadskjema hos Gjensidige slik at du sparer tid hvis du skal søke om kredittkortet.
136

Gjensidige MasterCard
Eff.rente 19,56%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.502,-
Årsgebyr: 0 kr/100 kr