Kredittkort VS Forbrukslån

Kredittkort VS Forbrukslån

Det har blitt mer og mer vanlig å bruke kredittkort i stedet for forbrukslån når man gjør små eller middels-store innkjøp. Gebyrene på kredittkort har blitt kraftig redusert og ofte kan renten konkurrere med den man får på forbrukslån.

For å konkurrere med dette har banker og låneinstitusjoner som tilbyr forbrukslån gjort en del endringer. Raskt svar, penger på dagen, fleksibel tilbakebetaling og lavere renter og gebyrer er alle faktorer som gjør forbrukslån adskillig mer lønnsomme enn for bare noen år tilbake.

KortVSLaan400x200Kort

Kredittkort
Det er ypperlig med kredittkort hvis du ikke skal bruke for store summer, slik at hvis du betaler tilbake innen de rentefrie dagene løper ut, da vil dette være det beste valget. Når du har kredittkort kan du også oppnå fordeler og rabatter, og det er viktig å huske på. Med disse rabattene og fordelene kan du spare tusenlapper i året. En ulempe med kredittkort kan for noen være å ha penger tilgjengelig hele tiden. Hvis du her ikke har total kontroll på bruken kan det koste deg dyrt. Som et ekstra pluss kan du få gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert hvis du bruker kortet til å betale halve reisen eller mer, samt tilgang til en rekke gode tilleggsforsikringer.

 

 

KortVSLaan400x200Forbrukslån
Denne typen lån har som regel lavere rente enn kredittkort og du vil ha pengene tilgjengelig innen veldig kort tid. Her snakker vi samme dag eller dagen etter. Ved kjøp av for eksempel dyrere ting som bil, båt, motorsykkel, oppussing og boblebad vil det være nødvendig med et forbrukslån da de fleste forhandlere ikke aksepterer kredittkort på så store beløp. Forbrukslån gir deg også forutsigbarhet når det kommer til dine månedlige utgifter, du vet alltid hva du skal betale. Med et forbrukslån kan du med fordel refinansiere dyre smålån og få en bedre økonomi.

 

 

 

Lån eller kort – hva passer meg?
Vil det lønne seg for deg å bruke lån- eller kortfinansiering av innkjøpet ditt? Dette kommer jo selvfølgelig an på størrelsen på innkjøpet og sluttsummen. Vi gir deg god informasjon om begge løsningene, slik at valget ditt skal bli lettere. Våre Forbrukslåns- og kredittkortsammenligner er enkle å forstå og lette å bruke. Om det lønner seg for deg å velge et forbrukslån eller kredittkort, vil uansett variere ut ifra ulike situasjoner og din personlige økonomi.

Godt tips!
Et nyttig og godt økonomisk råd er å alltid betale ned den dyreste gjelden først. Så det vil derfor lønne seg å betale ned på kredittkort og forbrukslån før du evt. betaler mer på boliglån og studielån. Alt må jo uansett betales, men spar penger ved å gjøre det på den riktige måten.