Slik får du gratis reise- og avbestillingsforsikring

De siste årene har kredittkort fått flere og flere fordeler. Spesielt innenfor reise og ferie har kredittkort mange fordeler som kortbrukerne kan dra nytte av. En av disse fordelene som de beste kredittkortene tilbyr er gratis reise- og avbestillingsforsikring når du gebyr- og rentefritt betaler 50 % eller mer av transportkostnadene med kortet. En slik gratisforsikring kan spare deg for flere tusen kroner hvert år. Kredittkortene vi har funnet frem til har ikke etablerings-, års- eller kjøpsgebyr.

Slik får du

Testerne våre fant ut at det gikk overraskende raskt å få gratis reiseforsikring. Etter å ha søkt på kredittkortet som har dette inkludert mottok de kortet og reiseforsikringsbevis i postkassen etter noen få dager.

Med mange av de beste kredittkortene får du også gode rabatter når du betaler reisetransportutgiftene og/eller selve ferieoppholdet med kredittkortet, som for eksempel rabatt på fly, drivstoff, hotell og cruise. I tillegg vil det ikke påløpe seg renter eller gebyrer hvis du tilbakebetaler benyttet kreditt innen et gitt antall dager (ofte fra 40-52 dager avhengig av hvilket kredittkort du benytter). Dermed sier det seg selv at det også i utgangspunktet er lurt å betale transporten med gode kredittkort.

Husk at du må ha betalt minimum 50 % av transportkostnaden til reisen før forsikringen er gyldig og at du på lik linje med ordinær kjøpsreiseforsikringen heller ikke her er dekket med tilleggsdekninger. Vi råder deg til å lese vilkårene i gratisforsikringen, slik at du vet nøyaktig hva som er og hva som ikke er dekket under reisen. Det samme rådet bør du også følge når det gjelder betalingsforsikringer. På lik linje med Forbrukerrådet råder vi deg også til å kombinere både kredittkortforsikringen med en betalingsforsikring. Ut fra klagesakene i Forsikringsklagekontoret kan det virke som du har bedre vilkår i betalingsforsikring, men når man sammenligner vilkår i kredittkortforsikringene med vilkårene i ordinære betalingsforsikringer er det ikke alltid du får mer ved å betale for det.

Hvis du skal på en reise eller ferie som ikke krever tilleggsdekninger i forsikringen, og du betaler minimum 50 % av transportkostnadene før avreise (for reiseforsikringen trer ikke i kraft før du har betalt dette satte beløpet), så kan kredittkort med gratis reise- og avbestillingsforsikring være et godt nok valg, et valg som sparer deg for en del tusenlapper sammenlignet med hvis du heller kjøper reise- og avbestillingsforsikring.