Reiseforsikring

Hvorfor ha reiseforsikring?

Reiseforsikring er særdeles viktig å ha når du eller din familie er på reise eller ferie. Både Forbrukerrådet, og eksperter som forbrukerøkonom og programleder i Luksusfellen Silje Sandmæl mener du ikke burde dra til utlandet uten reiseforsikring. Det samme mener vi. Hvorfor? Kort forklart fordi det kan bli særdeles dyrt uten reiseforsikring. Ved uhell eller skader er det viktig å være dekket av reiseforsikring slik at du ikke får enorme utgifter du selv må dekke, og for å være sikker på at sykehuset i landet du er tar deg imot. Reiseforsikring bidrar også til å løse mindre alvorlige problemer som avbestilling eller flytting av ferie eller reise grunnet sykdom, dekke erstatning av bagasje ved forsinkelse, skade med mer. Her har vi sett nærmer på hvorfor det er viktig å ha reiseforsikring. Du kan gjerne også lese nyhetssaken hvor vi informerer om hvorfor til ABC Nyheter og Klikk.no.

Dine rettigheter

Både reiseforsikring og kredittkort gir deg mange rettigheter og fordeler under reise og ferie, derfor anbefaler forbrukerøkonomer at man har begge. Rettighetene gir deg større økonomisk trygghet og sikkerhet, hjelp og en enklere reise. Kredittkort er ditt våpen mot svindlere og gir deg pengene tilbake hvis du får en mangelfull vare eller tjeneste, som for eksempel at flyselskapet du har billetter hos går konkurs eller du kjøper en vare eller tjeneste under ferien som du ikke mottar. Mens reiseforsikringen hjelper deg ved sykdom, skade, uhell, forsinkelse, juridisk bistand, feil med reisegods/bagasje med mer. Dermed er denne gratiskombinasjonen godt likt av både Forbrukerrådet, forbrukerøkonomer og testerne våre. Du kan lese mer om dine rettigheter.

Gratis reise- og avbestillingsforsikring inkludert i de beste kredittkortene

Testerne våre ser at det er overraskende enkelt å få gratis reise- og avbestillingsforsikring. Det eneste man trenger å gjøre er å få et kredittkort uten årsavgift som har reiseforsikring inkludert. Og testerne fant frem til kredittkort uten årsavgift som gir deg som kortkunde gratis reise- og avbestillingsforsikring når minimum 50 % av transportkostnadene er betalt med kortet. Når kredittkortet som ble testvinner, re:member MasterCard i tillegg ikke har gebyr på kjøp, inntil 52 dager rentefri betalingsutsettelse og gode rabatter på det meste innen reise og ferie, ser testerne ingen grunn til å ikke ta i bruk denne gratis-fordelen. Slik kan du spare flere tusen kroner på reise eller ferie, både penger på reise- og avbestillingsforsikring (ca. 1500 kroner) og ved rabatter på for eksempel hotell, fly, leiebil, og cruise. Som kortkunde hos testvinneren får du også tilbud om ytterligere én ekstra gratis-forsikring i tillegg til reise- og avbestillingsforsikringen, som også passer godt innenfor reise og ferie i ett år, hvor du kan velge blant annet ID-tyveriforsikring, egenandelforsikring på billutleie, ransforsikring og nøkkel- og dokumentforsikring. Både vi og Forbrukerrådet anbefaler at du har både betalt reiseforsikring og gratis reiseforsikring i kredittkort.

Slik får du gratis reise- og avbestillingsforsikring?

Slik får du

Testerne våre fant ut at det gikk overraskende raskt å få gratis reiseforsikring. Etter å ha søkt på kredittkortet som har dette inkludert mottok de kortet og reiseforsikringsbevis i postkassen etter noen få dager. Du kan lese mer om hvordan du får gratis reise -og avbestillingsforsikring.

Reiseforsikring som koster penger

Forbrukerrådet og forbrukerøkonomer anbefaler på det sterkeste at du har reiseforsikring. Hvis du skal ha reiseforsikring og ikke ønsker reiseforsikring som er gratis og inkludert i kredittkort, men heller reiseforsikring som du kjøper fra et forsikringsselskap, eller om du følger forbrukerøkonom og programleder i Luksusfellen Silje Sandmæls anbefaling om å kombinere disse to forsikringene så kan du enkelt og raskt få pristilbud på reiseforsikring som koster penger. Her kan reiseforsikringen skreddersys etter dine behov, hvor du kan bestemme faktorer som forsikringens varighet per reise, hvilket land den er gyldig, hvem den gjelder for med mer.

Betal reisen eller ferien med kredittkortet og få rabatt på kjøpene

Da er både kredittkort og forsikringsbevis på plass, og du mangler bare å bestille reisen eller ferien med kortet til rabatterte priser så  reiseforsikringen blir gyldig. Husk at minimum 50 % av transportkostnadene til reisen må være betalt med kredittkortet, og når dette er gjort er reiseforsikringen gyldig. Heldigvis for oss forbrukere er det er stor konkurranse blant kredittkortene for at du skal bli deres kunde, derfor konkurrerer noen av kortene også om å være det beste kredittkortet innenfor og ferie. Og derfor har du mulighet til å ikke ta til takke med hvilket som helst kredittkort, men heller det beste kredittkortet med gode fordeler. Som for eksempel rabatt på hotell, flybilletter, leiebil, feriehus, cruise, restauranter, drivstoff, generell handel i utlandet med mer. Tilsammen sparer man fort flere tusen kroner ved å bruke de de riktige reisekredittkortene.

Reise og trygghet

Reiseforsikring gir økt økonomisk trygghet under reisen eller ferien og hjelp om det skulle skje uhell eller skader. Reiseforsikring er også godt å ha om du skulle bli syk eller lignende før reisen slik at pengene du betalte for turen ikke går ut flyr ut vinduet. Både testerne og forbrukerøkonomene Christine Warloe og Silje Sandmæl mener at det også blir tryggere med mest mulig kortbruk, og minst mulig kontanter.

Hvorfor bruke kredittkort?

Kredittkort gir ekstra trygghet, gratis forsikringer og rabatter på reisen eller ferien. Så uansett om du kjøper reiseforsikring, benytter kredittkortets gratis reiseforsikring eller begge deler, så er det uansett lurt å ha reiseforsikring og kredittkort. I tillegg råder forbrukerøkonom Christine Warloe til mest mulig kortbruk, og minst mulig kontanter som gjør det tryggere og forbruket ditt mer oversiktlig. Se gjerne andre fordeler du får ved å bruke kredittkort på reise eller ferie. Sandmæl mener at også at det er tryggere å bruke kredittkort fordi da er du bedre beskyttet i tilfelle kortsvindel. Begge fremhever at kredittkortbruk under reise og ferie gir deg en mer oversiktlig økonomi ved å skille forbruk hjemme og under reise. Sandmæl råder oss forbrukere til å bruke kredittkort til å betale med under ferien eller reisen, for å unngå at lønnskontoen din belastes under reisen og for å unngå eventuelle svindlere tilgang til denne kontoen. Et godt reiseråd er å betale reise og ferie med kredittkortet og kjøp du gjør under reise eller ferien, men å bruke ditt vanlige debetkortet (bankkort) til kontantuttak, da blir det rimeligst mulig for deg.