Spar penger med feriekort

Slik sparer du penger med kredittkort på ferien

Feriekort - spar penger med kredittkort

Nå nærmer sommeren seg og du kjenner muligens reiselysten krible i kroppen. Det å feriere, om det er i Norge eller utlandet, koster fort litt penger. Kanskje du må kjøpe flybilletter, leie bil, kjøre båt, kjøpe drivstoff, leie hotellrom, kjøpe forsikring, spise på restaurant eller ønsker å shoppe. Derfor har Testerne i Kredittkorttesten.no sjekket ut hva du kan spare av penger hvis du bruker kredittkort mens du gjør hva du uansett hadde planer om. For deg betyr det gode rabatter og tilbud, slik at du kan spare flere tusen kroner på reisen. I tillegg er det verdt å merke seg andre forbrukerfordeler kredittkortet gir som for eksempel tilgang på rentefri kreditt og økt sikkerhet for deg. Men som alltid bør du huske at kreditten du tar opp skal tilbakebetales, så det er ikke lurt å bruke mer kreditt enn hva du kan håndtere. For å se Kredittkorttestens sammenligning av feriekort scroll ned til oversikten over feriekort. Du betaler ikke etableringsgebyr og heller ikke årsgebyr på kredittkortene i testen.

«Ferie kan fort bli dyrt. Hvordan kan du gjøre det billigst mulig?»

Du kan spare flere tusen kroner hvis du benytter de beste feriekortene når du bestiller ferien og under selve ferien. Med feriekort menes her kredittkort som egner seg for feriebruk. Du får både rabatter og tilbud, samt gratis forsikringer når du benytter de beste kredittkortene. Kredittkorttesten har sammenlignet Beste Feriekort slik at du skal finne fram i mylderet der ute.

Kredittkort gir rabatt på bestilling av hele ferien og under oppholdet

Noen kredittkort gir alt fra en til 50 prosent rabatt på kjøp av varer og tjenester i forbindelse med ferie og reise, dette får du enten som direkte rabatt, som bonus som du kan benytte på eksempelvis flybilletter eller TV, eller som Cashback som betyr at du får igjen penger tilsvarende rabatten. Disse ordningene er hos noen kortselskap ekstra gode når du bestiller flybilletter, hotell og lignende. Remember Mastercard eller Visa har rabatter på mange restauranter og brede rabatter innenfor reise og feriesom f.eks hotell (f.eks Hotels.com og Scandic Hotels), fly (f.eks SAS), leiebil og shopping. Kredittkortet 365Privat gir eksempelvis rabatt på alt du handler av drivstoff og annet du måtte handle på bensinstasjoner (du får 2 % på alt du handler hos Shell bensinstasjon og 1 % hos andre bensinstasjoner) 10 % rabatt på utvalgte hotell- og bilutleiekjeder.

46

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Gratis forsikringer når du bruker kredittkort

Når du betaler minimum 50 % av transportkostnadene i forbindelse med en reise/ferie er det en del kredittkort som tilbyr inkludert (gratis) reise- og avbestillingsforsikring. Disse kan være fullt på høyde med reiseforsikringer du kan kjøpe til flere tusen kroner av ditt forsikringsselskap. Kredittkortene Bank Norwegian Visa og remember tilbyr dette.

21

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.764 Totalt kr 16.764,-
Årsgebyr: 0 kr

Tilgang på penger som du ikke betaler renter på

Under eller før ferien kan det hende at du trenger tilgang på penger i form av kreditt fra kredittkortet ditt. Det som for mange forbrukere kan være positivt i en slik sammenheng er at du slipper å betale renter de første dagene etter at du har benyttet deg av muligheten. Det er viktig å huske på at dette ikke gjelder ved kontantuttak, men når du betaler via Internett eller via kortterminal.

46

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-
Årsgebyr: 0 kr

Gebyrfritt å handle med de beste reisekortene

Ikke alle kredittkort er gebyrfrie å handle med, men de beste reisekortene er gebyrfrie å handle med både i Norge og utlandet. Dette gjelder for eksempel remember Visa, remember MasterCard, 365Privat MasterCardSantander Red Visa og Gebyrfri Visa.

94

Santander Red
Eff.rente 17,12%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.323 Totalt kr 16.323,- Se testernes merknad vedr renten under "Ulemper" og "Vilkr"
Årsgebyr: 0/149 kr

Økt sikkerhet ved bruk av kredittkort

Finansavtaleloven § 54b (tidligere kredittkjøpsloven paragraf åtte) er lovbestemmelsen som gir deg ekstra trygghet når du benytter kredittkort til kjøp av varer og tjenester. Loven  gjør det mulig for deg å fremme pengekrav mot kredittyter dersom du har kjøpt en mangelfull vare eller tjeneste med kredittkortet (så lenge det først er fremsatt krav fra deg til selger). Hvis du er uheldig å møter på useriøse tjenesteytere eller selgere er kredittkortet fint å ha. Vi gir deg rådene som kan gi deg pengene igjen fra kredittkortselskapet og «Klageguide: slik retter du krav mot selger«. Det er betydelig tryggere å både bruke og ha kredittkort enn såkalt debetkort (bankkort som du får i tilknytting til lønns- eller brukskontoen din). Dette fordi ved kredittkort har eventuelle svindlere ikke får tilgang til bankkontoen din, og dermed ikke muligheten til å gjøre deg blakk ved å tømme en eller flere av dine kontoer. De får kun muligheten til å svindle kredittkontoen du har hos kredittkortselskapet, men denne er kortselskapet selv ansvarlig for så lenge du ikke har begått grove misbruk, som for eksempel å oppbevare PIN-kode og kredittkort sammen. Dermed, om du skulle være så uheldig å komme utfor kortsvindlere under ferien, stenger du de ute fra bankkontoen din og dermed dine egne penger. Og om de stjeler fra kreditten din, tar som regel kredittkortselskapet ansvaret og tilbakefører pengene til deg. Dermed ser Kredittkorttesten i denne sammenhengen helt klart nytten og viktigheten i å informere deg om fordelene du får med kredittkort i feriesammenheng.