Billån – Slik kan du finansiere bilkjøpet

Billån – Slik kan du finansiere bilkjøpet

Inventar i bil - gir

Før du kjøper bil er det viktig å vite hvordan du skal finansiere bilkjøpet. Ved riktig valg av økonomisk løsning vil du kunne spare penger og få en gunstig finansiering som passer din livssituasjon. Det finnes flere løsninger på markedet.

Har du en gammel bil som begynner å krangle. Med rust i karosseriet og skrikende viftereim. En lunefull skranglekasse som kun starter når den vil og absolutt ikke på dager du har dårlig tid. Eller drømmer du om heftige hestekrefter, høyt turtall, skinnseter og rene linjer. Kanskje MÅ du ha ny, eller kanskje har du bare LYST på ny bil. Uansett skal du finne den beste måten å finansiere kjøpet på.

Så mye kan du låne til bil

Som regel skal du selv stille med en egenkapital på kanskje 10-20 % av bilens kjøpesum, og så låne resten ved et billån. Tar du derimot opp et billån uten sikkerhet eller refinansierer et lån for å kjøpe bilen, kan du låne 100 % av kjøpesummen og ikke stille bilen som sikkerhet for lånet. Vi gjør det enkelt for deg å finne riktig billån – uten krav til sikkerhet! Se vår tabell over de beste billånene på markedet akkurat nå og finn et som passer til din økonomi og ditt behov.

Bilen som sikkerhet

Det kan være smart å stille bilen som sikkerhet for lånet. Da sparer du eventuelt ledig sikkerhet i bolig til andre investeringer, for eksempel til renovering, oppussing og andre oppgraderinger. Men vær klar over at billån generelt er dyrere enn huslån, fordi verdifallet på bil er mye større enn på bolig. Dermed er det langt mindre sikkerhet i bil.

Refinansiering til bilkjøp

Det kan være gunstig å refinansiere for å frigjøre penger til bil, og billånet bakes inn i boliglånet. På den måten får du kun et lån og en regning å forholde deg til. Dersom du ikke får refinansiert boliglånet for å kjøpe bil, ja da bør varsellampene lyse. Da har du nok så mye lån at bilkjøpet bør utsettes.

Lån uten sikkerhet til bilkjøp

Et lån uten krav til sikkerhet gir deg muligheten til å få pengene inn på konto samme dag, eller etter få dager. Og du behøver heller ikke stille bilen som sikkerhet. Med trygg økonomi kan denne typen lån til bilkjøp være en mulig løsning.

Hvit corvette

Våre anbefalte billån uten sikkerhet

Bank Norwegian

Opp Finans

Komplett Bank

Santander Consumer Bank

Nordax Bank