Kjør bil med rabatter i høst

Kjør bil med rabatter i høst

Er bilen kun en nødvendighet for deg eller en lidenskap? Uansett det går fort mye tid og penger med til bilhold. Testerne har sett nærmere på kortene i rangeringene for å se hvilke kredittkort som gir rabatt på kjøp av bil, bilpleie, motor og tilbehør samt drivstoff i høst. Ett av kortene vi undersøkte tilbyr 6 % rabatt på det meste innen bil i oktober, inntil 5 000 kr. Testerne ser også nærmere på kort som tilbyr rabatt på drivstoff og ved handel på bensinstasjoner året rundt.


Rabatt ikon


Kortene har ikke års- eller etableringsgebyr og er gebyrfritt ved varekjøp. Kortene tilbyr også rentefrihet på inntil 50 dager, men husk at det er lurt å betale hele fakturaen fra kredittkortet ved første forfall så du unngår renter og får kun fordeler/rabatter.

6 % rabatt – Hvilke kort kan du spare mest penger med?

Høsten er her med glatte veier, uforutsigbare kjøreforhold og behov for mer bilpleie. Trenger du bil, reparasjon, service, bilutstyr, dekk eller bildeler? I så fall kan det være lurt å betale med Ikano Visa i oktober. Kortet gir maksimalt 5 000 kr i månedsrabatt per kalenderår som ved bilrabatten på 6 % tilsvarer kjøp opptil i overkant av 83 000 kr. Det er ikke begrensning i antall kjøp, men rabatten gjelder kun denne måneden. Du finner oversikt over hvilke steder lenger ned i artikkelen.

19

annonselenke
Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 21,92%, kr 20.000 o/12 mnd. Kostnad kr 2.102 Totalt kr 22.102,-
Årsgebyr: 0 kr


Rabatt på drivstoff og kjøp på bensinstasjoner

Hvis du kjører bil, kan det være mye penger å spare ved å bruke et bensinkort eller drivstoffkort. Bruker du et av de beste kortene, kan du spare mye penger hvert år per kort på drivstoff og alt av varekjøp på bensinstasjoner. Her er kredittkortene i testen som gir deg som forbruker fordeler. Les gjerne mer om våre kriterier for utvalget, og hvordan vi tester og sammenligner kredittkort under tabellen.

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-


Tankefeil-forsikring

Noen kredittkort tilbyr også såkalt tankefeilforsikring. Testerne anbefaler deg å lese vilkårene for dette grundig. Vi merker oss at den gjelder når kortet benyttes 100 % til betaling ved fylling av drivstoff, og du må fylle minst 20 liter eller 5 kg gass per gang. Forsikringsbeskyttelsen gjelder f.o.m. første fylling med kortet og deretter i 60 dager. Ved hver ny fylling forlenges forsikringsbeskyttelsen med en tilsvarende periode.

Eks. ved utsatt betaling: eff.rente 25,37%, kr 15.000 o/12 mnd. Kostnad kr 1.466 Totalt kr 16.466,-

 

Og husk: ikke la det påløpe renter hvis du kan unngå det

Vi anbefaler deg å tilbakebetale all benyttet kreditt ved forfall så du kan få rentefrihet på inntil 50 dager. På denne måten oppnår du rabatt på kjøpene uten rentekostnader.


Rentefritt ikon

Mer om testen og kortene

Kredittkortene oppfyller testernes objektive vilkår Blant annet ved at kredittkortene er landsdekkende, ikke har etableringsgebyr, årsgebyr eller fast månedsavgift og at de er gebyrfrie å handle med. De har heller ikke et krav til medlemskap eller kundeprogram.

Hva betyr 6 % rabatt på bil og tilbehør med Ikano Visa?

Bil og tilbehør er en såkalt månedsrabatt hos Ikano Visa i oktober. Total månedsrabatt per år er satt til maksimum 5 000 kroner. Ikano Visa har ikke månedsbegrensning utover årsbegrensningen. Testerne merker seg at banken definerer inn et godt utvalg steder hvor kortet gir rabatt. Vi merker oss samtidig at rabatten i bransjen bil og tilbehør her ikke gjelder drivstoff. Rabattene ser du på hver relevant transaksjon og kontinuerlig på Min Side hos Ikano. Banken informerer om at du også vil få en oversikt på fakturaen som sendes ut fra den i november. På Ikano Visa sin nettside har de følgende oversikt over steder du som Ikano Visa-kunde får rabatt hvis du betaler med kredittkortet (brukerstedsgruppene, MCC-Merchant Category Code som inngår i bransjen de har definert som Bil og tilbehør). Det er basert på disse bransjekodene at Ikano Visa foretar rabattberegningene:


Brukerstedsgrupper – Bil og tilbehør MCC
Rens og polering 2842
BTB biltilbehør og nye deler til bil 5013
Bilforhandler – Salg, service, reparasjon 5511
Bilforhandler – Brukte biler 5521
Biltilbehørsforhandler 5531
Dekkforretning 5532
Reservedel og tilbehør 5533
Forhandler av biltilhengere 5561
Husbilforhandler 5592
Bilopphugger og kranbiler 5935
Karosseri reparasjon 7531
Dekk reparasjon og regummiering 7534
Billakkering 7535
Bilreparasjon (ikke forhandler) 7538
Bilvask 7542
Kranbil 7549
Automobil org. 8675


Testerne ønsker deg en hyggelig bilhøst!Følg oss gjerne i sosiale medier og få tips om privatøkonomi!


Testerne på facebookTesterne på InstagramTesterne på Google+Testerne på Linkedin